Urgente NON-STOP : 0732124386
  Programari : 0364804677 sau 0732124385

Implant Dentar

Servicii De Implantologie

Operatiunea de implant dentar se poate realiza in clinica noastra din Cluj. Implantul dentar este un surub confectionat din titan sau zirconiu care inlocuieste radacina . Interventia chirurgicala consta in inserarea acestuia in osul maxilar, operatie al carei disconfort nu este mai mare decat al unei extractii. Dupa inserarea in tesutul osos urmeaza etapa de osteointegrare pentru o perioada de 4-6 luni. A doua etapa este atasarea bontului de vindecare cu o perioada de asteptare de maxim 3 saptamani, urmand apoi etapa finala, cea protetica formata din coronite unidentare, punti dentare sau proteze. Insertia se face in tesutul osos, acesta redand functionalitatea si estetica dintilor si a tesuturilor din jurul dintilor. Acest lucru se va face de catre medicul specialist.  

Etape Importante In Realizarea De Implant Dentar

Etapa 1: Consultatia initiala Cine sunt candidatii potriviti ? Inainte de inserarea unui implant dentar are loc o examinare clinica a situatiei din cavitatea orala si o analiza a radiografiei bi sau tridimensionale, pentru a evalua daca exista tesut osos suficient atat din punct de vedere vertical cat si orizontal pentru a asigura stabilitatea acestuia. Medicul specialist va decide daca acest lucru se poate realiza, daca exista riscuri sau alte contraindicatii si se va stabili impreuna cu pacientul data urmatoarei programari pentru efectuarea interventiei chirurgicale. Etapa 2: Cum se face plasarea in os a implantului? Interventia chirurgicala consta in inserarea in osul maxilar superior sau inferior, operatie al carei disconfort nu este mai mare, poate fi chiar mai mic decat al unei extractii. Etapa 3: Controlul postoperator Medicul va indeparta firele de sutura care au ajutat la videcarea gingiei dupa aproximativ 7-21 zile de la inserare. Dupa inserarea in tesutul osos urmeaza etapa de osteointegrare pentru o perioada de 6-8 saptamani sau 4-6 luni in functie de ce model a ales pacientul. Etapa 4: Descoperirea implantului Dupa integrare are loc etapa de atasarea surubului de vindecare si mentinerea lui timp de 1-4 saptamani. Etapa 5: Realizarea coroanei dentare Etapa protetica este aceea in care se va atasa bontul protetic care va sustine lucrarea pe implante care poate fi formata din coronite, punti sau proteze. Coroanele pot fi realizate din mai multe tipuri de materiale: metal-ceramic sau zircon-ceramic. Etapa 6: Cimentarea coroanei dentare Pentru cimentarea lucrarilor se folosesc cimenturi speciale deoare acestea au o aderenta foarte buna pe bonturile protetice.

Avantaje Ale Inserarii Unui Implant Dentar

Fata de lucrarile protetice clasice, implantul dentar este:
  1. mult mai confortabil
  2. estetica dintelui si a gingiei este asemanatoare dintelui natural
  3. se mentine integritatea dintilor vecini, fara implicarea acestora intr-o lucrare protetica
  4. reda functionalitatea zonei edentate
 
Costuri
Raportul calitate/pret este exceptional, astfel fiind optiunea cea mai buna pentru pacient, putem spune ca este o solutie ieftina. Va invitam sa accesati lista completa a preturilor, aici.
Cazuri De Implant Dentar
Cazurile anterioare de implant dentar realizare de noi la clinica din Cluj, se pot vizualiza in sectiunea Galerie foto. Va asteptam la Bote San Clinique in Cluj, Zorilor, strada Observatorului nr. 11, bl. OS12, ap. 25. Programati-va pe site sau la nr. de telefon +40 364.804.677