Urgente NON-STOP : 0732124386
  Programari : 0364804677 sau 0732124385

Ortodontie Cluj

Clinica Bote-San ofera servicii de ortodontie in Cluj-Napoca la cabinetul din Zorilor.

Ortodontia este ramura medicinei stomatologice care se ocupa cu indreptarea si corectarea pozitiei dintilor si a maxilarelor. Aceste probleme apar frecvent la adolescenti si la copii. In decursul anilor, stomatologia a avansat foarte mult, de aceea, corectarea spectaculoasa a anomaliilor dentare si ale maxilarului fara durere nu mai este o problema netinand cont de varsta.

Nu toti dintii sunt aliniati corect, iar acest lucru afecteaza modul in care cele doua maxilare se intalnesc cand mestecam. Impreuna cu medicul ortodont din cadrul cabinetului nostru stomatologic din Cluj-Napoca veti gasi solutii pentru inghesuirea dintilor, dintii strambi, afectiunile dento-maxilare, spatiile dintre dinti (strungareata), problemele produse de dintii in plus sau de dintii care lipsesc.

Prima consultatie la medicul ortodont ar trebuie facuta inca din copilarie nu mai tarziu de varsta de 7 ani, deoarce in jurul acestei varaste erup primii molari permanenti, se stabileste muscatura, momentul cel mai important cand se identifica daca este necesar un tratament ortodontic. Ortodontia nu se refera doar la un zambet frumos ci si la rezolvarea problemelor ce tin de muscatura, numita si ocluzie.

Majoritatea studiilor recente arata ca daca nu tratam problemele de ocluzie existente pot cauza multe probleme printe care amintim: Inghesuirea dintilor duce la o igiena care se realizeaza cu dificultate lucru care pot favorita aparitia cariilor si anumite probleme gingivale O crestere incrucisata a dintilor provoaca o dezvolatare inegala a maxilarelor.

Aparatele dentare au un rol imperios necesar in ceea ce priveste corectarea pozitiei dintilor si a maxilarelor. Un aparat dentar necesita o atentie sporita in ceea ce priveste igiena orala, se recomanda respectarea indicatiilor medicului ortodont pentru a evita posibilele probleme.

In clinica noastră stomatologica din Cluj-Napoca puteţi alege aparate dentare care nu se observa, fiind realizate din materiale care sunt asemanatoare cu culoarea dinţilor.

Tipuri de aparate dentare:

Aparatele metalice traditionale

Bracket-uri ceramice

Aparatele invizibile

Aparatele linguale

Aparatul dentar invizibil

Cand vorbim despre aparate dentare invizibile vorbim despre Tehnica Linguala 2D:

Aceasta tehnica inovativa prevede aplicarea bracketurilor pe fata linguala pe partea de interior a dintilor. Aceasta tehnica este indicata de medicul ortodont in functie de anomalie, existand anumite limite in functie de gravitatea anomaliei.

In clinica Bote-San din Cluj-Napoca poti programa o consultatie online folosind sistemul de programari online
Fa-ti o programare online!

sau telefonic la +40 364.804.677