Urgente NON-STOP : 0732124386
  Programari : 0364804677 sau 0732124385

Ortodontie

Ortodontia este ramura medicinei stomatologice care se ocupa cu indreptarea si corectarea pozitiei dintilor si a maxilarelor. Aceste probleme apar frecvent la adolescenti si la copii. In decursul anilor, stomatologia a avansat foarte mult, de aceea, corectarea spectaculoasa a anomaliilor dentare si ale maxilarului fara durere nu mai este o problema netinand cont de varsta. Nu toti dintii sunt aliniati corect, iar acest lucru afecteaza modul in care cele doua maxilare se intalnesc cand mestecam. Impreuna cu medicul ortodont din cadrul cabinetului nostru stomatologic veti gasi solutii pentru inghesuirea dintilor, dintii strambi, afectiunile dento-maxilare, spatiile dintre dinti (strungareata), problemele produse de dintii in plus sau de dintii care lipsesc.Prima consultatie la medicul ortodont ar trebuie facuta inca din copilarie nu mai tarziu de varsta de 7 ani, deoarce in jurul acestei varaste erup primii molari permanenti, se stabileste muscatura, momentul cel mai important cand se identifica daca este necesar un tratament ortodontic.Ortodontia nu se refera doar la un zambet frumos ci si la rezolvarea problemelor ce tin de muscatura, numita si ocluzie.Majoritatea studiilor recente arata ca daca nu tratam problemele de ocluzie existente pot cauza multe probleme printe care amintim:
  1. Inghesuirea dentilor duce la o igiena care se realizeaza cu dificultate lucru care pot favorita aparitia cariilor si anumite probleme gingivale
  2. O crestere incrucisata a dintilor provoaca o dezvolatare inegala a maxilarelor
Tipuri de aparate dentare:
  1. Aparatele metalice traditionale
  2. Bracket-uri ceramice
  3. Aparatele invizibile
  4. Aparatele linguale
In clinica noastră stomatologica puteţi alege aparate dentare care nu se observa, fiind realizate din materiale care sunt asemanatoare cu culoarea dinţilor.

Tehnica Linguala 2D

Aceasta tehnica inovativa prevede aplicarea bracketurilor pe fata linguala pe partea de interior a dintilor. Aceasta tehnica este indicata de medicul ortodont in functie de anomalie, existand anumite limite in functie de gravitatea anomaliei.