Urgente NON-STOP : 0732124386
  Programari : 0364804677 sau 0732124385

Pedodontie

Clinica Bote-San ofera servicii de stomatologie pentru copii de toate varstele la cabinetul din Cluj-Napoca.

Ramura stomatologiei care este adresata copiilor se numeste pedodontie - acea parte a medicinei dentare care se adreseaza celor mai tineri pacienti, copiii.

Cand vorbim despre stomatologie pentru copii, trebuie sa avem in vedere monitorizarea acestora de la inceput - de la eruptia primului dinte pana la schimbarea ultimului dinte de lapte cu dintele definitiv.
Curatarea dentara se face inca din primii ani de viata, inainte de eruptia dentara, fiind recomandata curatarea gingiei dupa fiecare masa cu ajutorul unui tifon inmuiat in apa.

Clinica Bote-San din Cluj-Napoca recomanda, odata cu aparitia dintilor copiilor, folosirea unei periuta de dinti cu par moale impreuna cu o pasta de dinti fluorurata de dimensi unuiu bob de mazare.

Pedodontia sustine mentinerea igienei bucale, care, trebuie formata inca din primii ani de viata pentru a dura de-a lungul intregii vieti. In cazul copiilor cu varste intre 6-15 ani se poate efectua o manopera numita sigilare.
Sigilarea se face prin izolarea suparfetei dentare fata de cavitatea bucala. Aceasta metoda se aplica in special copiilor caroara le-au aparut deja dintii definitivi. Sigilarea nu este o manopera dureroasa care are ca si scop prevenirea aparitiei cariilor. Acest proces se face prin sigilarea santurilor dentare care se afla molari si premolari, acestia avand capacitatea de a retine rezidurile alimentare.

Sigiliarea se realizeaza cu ajutorul unui material special care are ca scop eliberarea de flour si protejarea tesutului dentar. Acest proces creeaza de fapt o bariera intre dinte si il izoleaza de factorii ce produc cariile.

In clinica noastra stomatologica din Cluj-Napoca, copiii beneficiaza de o atmosfera cofortabila si placuta, unde cei mici vor putea deprinde obiceiurile legate de igiena dentara inca de la prima consultatie. Un control stomatologic la cei mici previne si minimizeaza problemele legate de pozitionarea gresita a dintilor.