Intrebari frecvente pe care le pun pacientii - Bote-San Clinique
Cum mă programez?

Pentru programare, contactează-ne telefonic la unul dintre numerele: 0364 804 677 ori 0732 124 385 sau online, accesând secțiunea programări, prin completarea informațiilor cerute.

Ce este o coroană dentară realizată în sistem CAD/CAM?

Coroana dentară realizată în sistem CAD/CAM de către tehnicienii dentari are rolul de a înlocui sau proteja un dinte care a suferit o distrucție coronară avansată sau lipsa acestuia.

Ce este scannerul intraoral?

Introducerea amprentării optice 3D a fost una dintre revoluțiile tehnologice ale medicinei dentare moderne. Recent au fost introduse pe piață scannere intraorale care realizează amprente digitale direct în cavitatea bucală a pacientului, fără a mai fi nevoie de utilizarea materialelor de amprentă care erau destul de greu de suportat și care impuneau numeroase pași pentru a finaliza procedura.

Ce este Sistemul IntraSpin™?

Sistemul IntraSpin™ este destinat a fi folosit la prepararea rapidă și sigură a autolog îmbogățit fibrina plachetar (PRF), dintr-un eșantion de sânge prelevat din resursele proprii din organismul pacientului.

Ce este un tratament de canal realizat la microscop?

Tratamentul de canal constă în înlăturarea pulpei dentare afectate din interiorul canalelor radiculare. Ulterior, aceste canale sunt sterilizate și obturate. Rata de succes este mult crescută în cazul tratamentului la microscop, decât în cazul clasic, pentru că ajută la eliminarea a numeroase riscuri.

Ce este un implant?

În cazul unui implant dentar, un șurub confecționat de titan înlocuiește rădăcina dentară. Prin intermediul unei intervenții chirurgicale, implantul este inserat în osul maxilar. Disconfortul acestei intervenții nu este mai mare decât acela al unei extracții dentare.

Ce este un pivot de fibră de sticlă?

În cazul dinților situați posterior, atât pe maxilarul posterior, cât și pe cel inferior, în urma unui tratament de canal se inserează un pivot din fibră de sticlă care are rolul de a întări coroana dentară. Dinții cu tratamente de canal pot suferi fracturi ale pereților și, ulterior, complicații ce pot duce la extracții dentare.

Română